Projectverslag - Vixia

Notuleren voor mensen met een beperking

Wat: Notuleren - basis, incompany
Wanneer: 2010
Deelnemers: medewerkers met een lichamelijke en/of geestelijke beperking
Waar: Vixia, Sittard
Doel: Een eenvoudig, maar goed verzorgd verslag van vergaderingen kunnen maken.

De heer J. Koster is opleidingsadviseur bij Vixia. "De ontwikkeling van de medewerkers van Vixia is een speerpunt binnen ons bedrijf. Daarom hebben wij Notuleren.nl benaderd met het verzoek een basistraining notuleren op maat te verzorgen voor een aantal van onze medewerkers. In onderling overleg is deze samengesteld om ervoor te zorgen dat de training goed aansluit op de behoeften en mogelijkheden van de deelnemers."

Resultaten

"Het enthousiasme bij onze medewerkers was groot en het maximale aantal deelnemers voor de eerste training was dan ook al snel bereikt. Aanmeldingen kwamen uit diverse afdelingen van het bedrijf zoals catering, receptie, verkoop binnendienst en administratie.

Tijdens de training kwamen diverse aspecten van het notuleren aan bod. De deelnemers hebben een vergadering op film bekeken waarbij het begrip vergaderen werd toegelicht. Uiteraard werd stilgestaan bij de taken van een notulist en hoe je een vergaderagenda opstelt. Verder is veel geoefend met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken om uiteindelijk tot het maken van een eenvoudig verzorgd verslag te komen."

Na afloop van de training waren de deelnemers heel enthousiast. Ze gaven aan dat ze op een prettige manier veel hadden geleerd over het notuleren. Doordat er veel ruimte was voor het stellen van vragen hebben zij allemaal op hun eigen niveau de training kunnen volgen. Enkelen gaven ook aan meer zelfvertrouwen te hebben gekregen door deze training waardoor de stap naar het notuleren van een vergadering nu minder groot is.

"Ik ben ervan overtuigd dat de professionaliteit van Notuleren.nl, de kwaliteit van de gebruikte materialen, de deskundigheid en vriendelijkheid van de docent én natuurlijk de inzet van onze medewerkers ervoor hebben gezorgd dat dit een heel succesvolle training is geworden!" aldus de heer Koster.

Over Vixia

Vixia in Sittard is een mensontwikkelbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en begeleidt.

vixia

Offerte

Misschien overweegt u ook een maatwerkopleiding voor medewerkers van uw organisatie.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, de benodigde investering maar ook over de resultaten die u mag verwachten!

Offerte aanvragen

Privacy en Disclaimer