Projectverslag - Stadsregio Rotterdam

Notulen sneller uitwerken

Wat: Cursustraject Notuleren
Wanneer: 2013
Deelnemers: 10 ondersteuners met notuleren in het takenpakket
Waar: Stadsregio Rotterdam
Doel: Het sneller kunnen uitwerken van notulen.

Mevrouw I. van der Ziel (medewerker bedrijfsvoering bij Stadsregio Rotterdam):

"De deelnemers hebben allen ervaring met notuleren maar bijna iedereen notuleert nog met pen en papier. Een collega die wel al notuleert met de laptop heeft aan haar collega’s laten zien dat het uitwerken van de notulen ook sneller kan. Ze heeft haar collega’s gemotiveerd en daarom wil Stadsregio Rotterdam een opleidingstraject bieden om eerst de cursus Methodisch Notuleren te volgen en circa een maand later ook de cursus Notuleren met de Laptop."

Na een gedegen offerteronde waarbij ook een gesprek met de docent heeft plaatsgevonden, geeft Stadsregio Rotterdam aan Notuleren.nl de opdracht om het traject in gang te zetten.

Resultaten

In mei heeft de cursus Methodisch Notuleren plaatsgevonden en in juni de cursus Notuleren met de Laptop.

Naast de reguliere onderwerpen van de cursus Methodisch Notuleren is ook het onderwerp 'hoofd- en bijzaken' extra uitgebreid aan de orde gekomen. De cursus is als leerzaam en informatief ervaren. Men heeft een beter inzicht gekregen in doelen en kan nu efficiënter notuleren. Volgens de cursisten heeft de cursusleidster duidelijk les gegeven, de docent was goed toegankelijk en geeft accuraat antwoord op de gestelde vragen. De deelneemsters gaan nu meer zelfverzekerd notuleren. Nadat de cursisten een maand hebben kunnen oefenen met het Methodisch Notuleren kon men een maand later van start gaan met de cursus Notuleren met de Laptop.

Op deze cursusdag werd gestart met een korte herhaling van het Methodisch Notuleren. Maar al snel werd verder gegaan met het onderwerp Notuleren met de laptop. De docent heeft uitgelegd wat je kunt doen aan een goede voorbereiding. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook met notuleren.  Naast tips en trucs van MS Word en het werken met een notuleersjabloon waren er diverse schrijfoefeningen om het Methodisch Notuleren met de Laptop te oefenen.
De docent was zeer geduldig, to the point en heeft de cursisten geprikkeld waardoor zij de aandacht goed konden vasthouden.

Van der Ziel: "Beide dagen was de sfeer heel ontspannen, terwijl door de cursisten hard werd gewerkt. Er was sprake van veel onderlinge interactie. Vooral het uitwisselen van ervaringen en tips aan elkaar werd gewaardeerd. Nadat de cursisten een vergadering hadden uitgewerkt tot een verslag op onderwerp, ging men elkaars verslag kritisch maar positief beoordelen. En zo bleek dat de verschillende verslagen allemaal prima aan de opdracht voldeden. Kortom: wij zijn tevreden en vinden dat het cursustraject Notuleren succesvol was."

Over Stadsregio Rotterdam

Stadsregio Rotterdam

De Stadsregio Rotterdam is een slagvaardig, op uitvoering gericht regionaal bestuur dat via een integrale aanpak zaken tot stand brengt, die gemeenten afzonderlijk niet kunnen realiseren.

De stadsregio werkt aan een goed bereikbare regio met een sterke concurrentiepositie en een aantrekkelijk leef-, woon- en vestigingsklimaat.
De stadsregio versterkt daartoe de economische, ruimtelijke en sociale samenhang van de regio.

 

Offerte

Misschien overweegt u ook een maatwerkopleiding voor medewerkers van uw organisatie.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, de benodigde investering maar ook over de resultaten die u mag verwachten!

Offerte aanvragen

Privacy en Disclaimer